Codex a colaborat cu ARRI pentru a dezvolta un nou sistem de inregistrare si flux de lucru pentru ALEXA SXT (Super Xtended Technology).

Varianta SXT a fost anuntata in 2015 si oferea o inregistrare interna ProRes 4K UHD (3840 x 2160 pixeli) si ProRes 4K Cine (4096 x 2637 pixeli). Pentru a inregistra 4K si UHD, camera face upscale de pe senzorul 3.4K ALEV III.

SXT este o camera relativ noua pentru ARRI, tocmai de aceea este greu de crezut ca vom avea parte anul acesta de un anunt despre o noua ALEXA.

Pentru a imbunatati ALEXA SXT, camera va beneficia acum de suportul de inregistrare Codex, intr-o varianta usor revizuita, similara cu cea incorporata pe ALEXA 65.

Asta inseamna ca va suporta cele mai noi drivere de captura SXR (de pana la 2TB), oferind viteze impresionante de transfer al datelor de 20Gb/s.

Driverele de captura XR deja existente vor functiona de asemenea pe camerele ALEXA SXT. In plus, acestea vor avea un nou media bay, dezvoltat de Codex, cu adaptoare pentru driverele de captura XR si SXR, carduri SxS si carduri CFast 2.0.

Gama completa SXT include ALEXA SXT EV, SXT Plus si modulele SXT Studio, inlocuind camerele ALEXA XT. Datorita lansarii noii ALEXA Mini, nu va exista o ALEXA SXT M. In schimb, modelul ALEXA Classic EV va ramane in gama. Camerele ALEXA XT (cu exceptia ALEXA XT M) achizitionate intre 1 ianuarie 2015 si primele livrari ale camerelor SXT, sunt eligibile pentru un upgrade SXT complet.

Inca de la lansare, avantajul fundamental al sistemului ALEXA a fost combinatia unica intre cea mai buna imagine posibila si cel mai eficient flux de lucru pe platou si in studio. Bazata pe un feedback vast din piata, linia de camere ALEXA SXT isi imbunatateste in continuare aceste calitati, ridicand standardul deja inalt stabilit de ALEXA.

Esti interesat de camerele si accesoriile ARRI? Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles