Seria Atomos Flame porneste de la originalele Shogun si Ninja Assassin, adaugand cateva imbunatatiri semnificative.

Daca filmezi in aer liber intr-o zi insorita, imaginile vor fi greu de perceput chiar si pe cele mai bune monitoare on-camera, iar asta poate duce la zone fara focalizare sau la expuneri gresite. Atomos este pe cale sa schimbe situatia cu noua generatie de recordere 4K externe.

Noile modele de la Atomos sunt the Ninja Flame (cu HDMI) si Shogun Flame (cu HDMI si SDI).

Una dintre cele mai importante calitati ale serie Atomos Flame este display-ul HDR (cu gama dinamica larga) de 10 biti ce beneficiaza de luminozitate crescuta. Ecranul de 1500 niti este indeajuns de luminos incat sa fie folosit in plina zi. Acest element se adreseaza uneia dintre cele mai pregnante probleme ale recorderelor externe.

atomos_shogun_flameIn plus, monitoarele Atomos Flame pot capta o imagine Log afisand-o in HDR pentru ca utilizatorul sa vada o imagine plina de viata pe care ii este usor sa se concentreze.

Ambele monitoare beneficiaza de un afisaj calibrat de 7″ 1920×1200 325ppi IPS cu o acuratete a culorii de 10 biti. Sunt capabile sa redea 1.07 miliarde de culori comparativ cu cele 16.7 milioane de culori ale unui ecran tipic de 8 biti.

Majoritatea display-urilor TV si a monitoarelor de teren au doar 8 biti, ceea ce inseamna ca si daca inregistrezi imagini cu 10 biti, nu poti vedea gradatia de culoare in plus atunci cand redai.

Atat Ninja Flame cat si Shogun Flame sunt echipate cu motor AtomHDR. Folosind puterea ecranului cu 1500 niti impreuna cu noul motor de procesare, este posibila determinarea detaliilor luminozitatii si acuratetea culoriilor. Asta inseamna ca utilizatorul poate vedea o imagine HDR atunci cand inregistreaza si o poate replica intr-un flux de lucru post productie daca trebuie livrat sau editat in HDR.

Noul display poate fi folosit in doua feluri: atunci cand este necesar HDR-ul, se activeaza modulul AtomHDR. In rest, este recomandat modulul High Bright pentru monitorizare in aer liber fara a fi necesara o acoperitoare impotriva soarelui.

Noile Shogun si Ninja Flame au o constructie mai robusta si mai rezistenta decat modelele initiale, beneficiind de protectia unei armuri incorporate. In plus, ecranul este acum mai putin vulnerabil la spargere si este mult mai bine protejat impotriva loviturilor dintr-o parte.

Insa, pentru a aduce imbunatatiri la partea de rezistenta si calitate a constructiei, producatorul a fost nevoit sa faca noile monitoare mai grele. Shogun Flame cantareste 1094g cu baterii si media, in timp ce Ninja Assassin Flame are 1064g in aceeasi configuratie.

Atomos Ninja FlameO alta schimbare binevenita este faptul ca ambele modele au parte acum de suport pentru baterii gemene in loc de o singura baterie ca in cazul originalelor Shogun si Ninja Assassin. Asta ofera posibilitatea de a schimba bateriile fara a opri monitorul.

In plus, Atomos anunta un nou incarcator de baterii care se pare ca le-ar alimenta de 3 ori mai repede.

In ceea ce priveste inregistrarea, gama Atomos Flame are aceleasi capabilitati ca si modelele de baza Shogun and Ninja Assassin. Ambele unitati inregistreaza 4K/HD direct din senzor cu 10 biti 4:2:2 Apple ProRes sau AVID DNxHR/DNxHD. Poti inregistra 4K UHD (pana la 30p) sau HD la viteza ridicata (de pana la 120p).

De asemenea, este disponibila inregistrare Raw in ProRes/DNxHR pentru anumite camere Sony si Canon.

Nu in ultimul rand, noile monitoare Atomos Flame ofera un arsenal de unelte creative, precum cele pentru focalizare si expunere, setari 3D personalizate, monitorizari waveform (LUMA si RGB), precum si vectorscope.

Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles