In perioada NAB Show au avut loc o serie dintre cele mai importante lansari ale anului. Compania australiana nu s-a dezmintit si a adus la inaintare cel mai mare produs al companiei de pana acum: Atomos Sumo, un monitor HDR cu diagonala de 19 inci care mosteneste capabilitatile de inregistrare ale lui Shogun, fiind in acelasi timp si live switcher.

Sumo este primul monitor de productie ce inregistreaza 4K Raw/ProRes/DNxHR si poate oferi comutare live si inregistrare 1080p60. Combina un afisaj HDR de 19″ pe 1200 niti cu 10+ stopuri cu inregistrare RAW 4K pe 12 biti sau ProRes/DNxHR 422 pe 10 biti si inregistrare HD de pana la 240p sau live switching si inregistrare a 4 canale 1080p60.

Una dintre cele mai importante trasaturi, desigur, este formatul mare ale ecranului cu luminozitate de 1200 niti si capabilitati HDR, cu mai mult de 10 puncte de stop pentru gama dinamica. Pus in perspectiva, standardul Rec 709 are aproximativ 6 stopuri si jumatate.

Pretul se pare ca va fi unul foarte bun pentru un monitor HDR de sine statator. Daca adaugi capabilitatile de inregistrare, atunci echipamentul deja iese la un excelent raport calitate/pret. Atomos Sumo va fi ideal pentru a capta continut RAW de la Sony FS5/FS7/FS700, Canon C300MKII/ C500 sau Panasonic Varicam LT pe SDI de pana la 4Kp30 pe 12 biti ca CDNG sau Apple ProRes / Avid DNxHR pe 10 biti de pana la 4Kp60 / 2Kp240, in functie de capabilitatile camerei.

Atomos sustine ca afisajul LCD full HD (1920×1080) pe 10 biti al monitorului ofera o redare exacta a semnalului Log/P/HLG de la cele mai populare camere si console de jocuri (sa nu uitam ca jocurile au fost printre primele care au folosit HDR iar dezvoltatorii de jocuri au nevoie de monitorizare HDR la fel de mult ca producatorii video). Prin urmare poate fi folosit ca monitor de studio pentru casele de colorizare sau NLE-uri.

Revenind la capabilitatea de live switching, Atomos Sumo poate comuta si mixa o productie live sau inregistra 4 feed-uri HD ISO folosind conexiuni SDI QuadLink. Desi nu asta este scopul principal al monitorului, este o trasatura folositoare.

Ca intrari si iesiri incorporate, Sumo nu dezamageste. Utilizatorul poate conecta orice dispozitiv SDI sau HDMI si poate conecta intre HDMI 2.0 si 3G QuadLink/6G/12G SDI in orice combinatie. Intrarile quad SDI conecteaza camerele cu multiple iesiri 1.5 sau 3F SDI fara nevoia de convertoare externe. In plus, suporta Genlock si LTC. Semnal audio balansat este asigurat prin XLR si conexiunile de inregistrare. La nevoie, Sumo poate beneficia de alimentare 48V Phantom.

Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles