Printre noutatile Blackmagic Design de la NAB Show 2016 se numara un software complet rescris pentru URSA Mini si un Video Assist 4K de 7″.

Desi Blackmagic Design ne-a obisnuit ca in fiecare an la NAB sa anunte camere noi, la editia din 2016 a facut o exceptie. In schimb, cu un sistem de operare complet nou pentru URSA Mini, avem parte de punctul de pornire al unei platforme de camera noua.

Compania a inceput de curand sa livreze URSA Mini 4.6K si camera are un potential foarte ridicat de upgrade.

Noul sistem de operare este mai mult decat un update de firmware si arata diferit, avand nevoie de mai putine clicuri si beneficiind de o organizare mult mai utila pe ecranul camerei. Un alt motiv pentru care URSA Mini devine clar o platforma este faptul ca poate fi folosita ca o camera de studio complet functionala.

Acum este si un nou display de inalta rezolutie, la 7″, care are toate optiunile si functiile necesare pentru o productie TV high-end.

Viewfinder-ul are un set de cadrane fizice precum si butoane pentru functii personalizabile care pot fi folosite pentru zoom, focalizare catre margini si altele. Acesta este atasat de camera prin intermediul unui mount flexibil intr-un mod foarte bine proiectat.

Update-ul 3.2 ofera un nou scop pentru URSA Mini ca si camera de studio, ceea ce este interesant, fiind pentru prima oara cand o camera cu senzor mare de cinema WDR (wide dynamic range) este repozitionata ca si camera de studio.

Blackmagic Design Video Assist 4KDupa cum era de asteptat, Blackmagic aduce un nou Video Assist, de aceasta data capabil sa inregistreze 4K. Arata ca si varianta precedenta, insa este mai mare, cu un monitor full HD de 7″.

Are si recordere dual UHS-II compatibile cu cele mai recente carduri SD de inalta performanta. In plus, sunt destul de rapide incat sa inregistreze UHD de pana la 2160p60. Fisierele sunt salvate ca 4:2:2 pe 10-biti in ProRes sau DNxHD.

Recorderul audio al noului Video Assist 4K are doua intrari mini XLR cu alimentare 48V phantom. Cu un nivel al zgomotului de -128dBV, acesta ar trebui sa fie un sistem de inregistrare foarte silentios.

Nu in ultimul rand, DaVinci Resolve 12.5 este acum disponibil in varianta beta. Are peste 1000 de imbunatatiri si 250 de functii noi. Printre acestea se numara unelte de editare, suport mai bun pentru HDR si efecte noi.

Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles