Camerele ARRI ALEXA XT (Xtended Technology) adauga familiei ALEXA un numar de trasaturi semnificative unice.

Printre acestea se numara un senzor Super 35 cu Open Gate si module de sonzor 4:3, inregistrare interna ARRIRAW de pana la 120 de cadre pe secunda, ProRes 4444 XQ, ProRes 3.2K, filtru intern ND, Lens Data System, captura integrata CDL, licenta inclusa pentru de-squeeze si viteze mari pentru anamorfic si multe altele.

Aceste trasaturi si functii extind beneficiile care deja au facut din ALEXA un succes extraordinar. Familia de camere de la ARRI se mandreste cu cea mai buna calitate a imaginii de ansamblu la costuri reduse datorita fiabilitatii, ergonomiei si a unui flux de lucru eficient.

Pentru cel mai eficient mod de folosire a obiectivelor anamorfice, fiecare model ARRI ALEXA XT este echipat cu un senzor Open Gate de aceeasi marime si forma cu un Super 35 mm pentru film, o trasatura care se regaseste doar pe camerele digitale ALEXA.

ARRI ALEXA XT StudioModulul de senzor 4:3 este crucial in obtinerea unui stil cinematografic unic ce isi are originile in anii 1950, in perioada filmelor CinemaScope. Este un stil de imagine deosebit de apreciat de regizori, regizori de imagine si de catre public.

Folosind intreaga zona a senzorului ALEXA, modulul Open Gate este perfect pentru show-uri VFX, up-sampling de pana la 4K, precum si pentru repozitionarea, redimensionare, rotirea sau stabilizarea imaginii.

In timp ce unii il folosesc in mod curent ca formatul principal de inregistrare, altii filmeaza in 16:9 sau 4:3 pastrand Open Gate numai pentru anumite scene.

Senzirul 4:3 este, de asemenea, folositor in cazul filmarilor cu obiective sferice intrucat permite plasarea marker-ilor de urmarire deasupra si sub imagine. Aceasta este o metoda de filmare raspandita in cazul filmelor care contin o doza considerabila de efecte vizuale.

Ca alternativa, spatiul in plus poate fi folosit pentru reincadrare in post-productie.

Toate camerele ARRI ALEXA XT vin cu noul modul XR (Xtended Recording), un panou lateral care a fost dezvoltat in colaborare cu Codex pentru a inlocui modulul precedent SxS. Modulul XR permite inregistrare interna in format ARRIRAW necomprimat si necriptat, asigurand o imagine ALEXA de cea mai inalta calitate, cu pana la 120fps.

Asta se traduce nu numai intr-un sistem de camera mai mic si mai usor dar, in acelasi timp, simplifica setarea si operarea.

Camerele ALEXA XT inregistreaza ARRIRAW pe drivere de captura XR foarte rapide si rezistente, de 512 GB. In plus, ofera trasaturi avansate care salveaza timp, precum captarea de ASC Color Decision Lists (CDL) si informatii despre fiecare cadru in parte, transformandu-le in metadata.

Odata scos din camera, drive-ul de captura XR ofera un numar de cai diferite pentru post-productie, pentru fiecare buget si program, folosind fluxul de lucru Codex.

Ca alternative la ARRIRAW, inregistrarile se pot face intern in ProRes sau DNxHD. Camerele ARRI ALEXA XT ofera doua trasaturi ProRes unice: ProRes 4444 XQ, codec pentru cea mai inalta calitate ProRes, si ProRes 3.2K, rezolutia ideala de inregistrare pentru o up-sample la 4K UHD ori pentru spatiu in plus de redimensionare, reincadrare, rotire sau stabilizare a imaginii 2K sau HD.

In plus, driverele de captura XR permit timpi semnificativ mai lungi de inregistrare si viteze mai mari: ProRes 4444 poate fi inregistrat pentru un total de 107 minute (la 24fps) si poate fi inregistrat cu pana la 120fps.

Inregistrarea se poate face si pe carduri SxS PRO sau SxS PRO+. Cu adaptorul SxS, ProRes sau DNxHD pot fi inregistrate pe un singur card SxS PRO sau SxS PRO+, protejandu-se astfel inventarul de carduri deja existent. Iar cu adaptorul CFast 2.0 este posibila inregistrarea pe carduri CFast 2.0, acelasi mediu folosit de AMIRA.

Modulul de filtru intern IFM-1 ofera filtre cu densitate neutra (ND) ce mention un balans neutru de culoare la toate densitatile. Folosind filtre ND interne permite o evaluare a sensibilitatii de baza de EI 800, fara a necesita filtre ND externe chiar si in plin soare.

Filtrarea din spatele obiectivului, spre deosebire de cea facuta din fata, salveaza timp si reduce greutatea, reflexia si complexitatea. In plus, scade narcisismul, acesta fiind o reflexie nedorita intre ultimul element al obiectivului si senzor, protejand in acelasi timp senzorul de contaminarea cu praf in timpul schimbarii obiectivelor.

Toate camerele ALEXA XT achizitionate incepand cu anul 2015 sunt eligibile pentru un upgrade SXT complet si gratuit.

Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles