Sunt cateva saptamani deja de cand Sony a inceput sa lase indicii despre lansarea unei noi camere cinematografice iar acum in sfarsit aceasta a fost dezvaluita. Primul lucru care iese in evidenta, inainte de orice specificatie tehnica, este faptul ca Sony Venice are un nume, nu un cod alfanumeric.

Lasand la o parte numele, Venice reprezinta un nou sistem de camera si un nou concept pentru Sony. Pozitionata ca o camera cinematografica de top, aceasta vine cu un nou design, insa este bine de stiut ca perifericele dezvoltate pentru camerele F5 si F55 raman compatibile.

Forma compacta, aproape in forma de cub, beneficiaza de un panou LED amplasat pe partea asistentului, trasatura ceruta inca de mult timp de specialistii in domeniu, precum si de un display OLED mai mic aflat pe partea cameramanului.

Sony Venice are la baza un senzor 6K full-frame 36mm x 24mm. In timp ce rezolutia poate fi uneori inselatoare, ce este clar e ca senzorul are undeva la 24 megapixeli, comparativ cu F65 (de pilda) care are 18 megapixeli.

In plus, senzorul poate fi schimbat cu totul de catre utilizator, permitand sa fie folosita o noua tehnologie de indata ce devine disponibila. Prin urmare, investitia are un grad in plus de acoperire, camera putand fi folosita mult mai multi ani, fara a deveni depasita.

Pixelii senzorului sunt mai mari decat in cazul camerelor precedente, permitand o gama dinamica, o reproducere a culorii si un raport s/n inbunatatite.

Sistemul de obiectiv este unic. Camera de baza are blocare de tip E-mount, ca cea de pe FS7 II, iar potrivita pentru ea este o montura PL. Majoritatea utilizatorilor la acest nivel vor filma cu obiective PL, insa pentru cei care au nevoie de portabilitatea si flexibilitatea obiectivelor mai mici, obiectivele G Master FF sunt partenerele ideale pentru Sony Venice. Montura de tip PL este compatibila cu sistemul Cooke/i si inregistreaza metadata de la obiectiv cadru cu cadru.

In mod normal, noua Venice filmeaza in 6K, insa ofera si module 4K si UHD, precum si aspect ratio de 4:3 pentru filmari anamorfice. Valoare ISO nativa a camerei este de 500.

Inregistrarea interna se face pe doua carduri SxS cu sustinere pentru codecul XAVC 480 cu inregistrare 4K 4:2:2. Mai mult, formatele XAVC si ProRes HD sunt de asemenea suportate intern. Recorderul extern AXS-R7, care este deja disponibil, adauga suport pentru Sony RAW si pentru noul format X-OCN. Spre deosebire de F5 si F55, unde R7 este montat in spatele camerei printr-o simpla atasare, montarea pe Venice se face cu 4 suruburi, pentru o siguranta sporita.

Sony Venice are incorporat un filtru mecanic ND in 8 stadii, cu servo-control, ideal pentru jib-uri si drone.

Livrarea noii camere va incepe in februarie 2018. Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles