Camerele DJI pentru drone au fost transformate intr-un instrument unic si puternic pentru filmarea din mana. Compania chineza a anuntat lansarea lui DJI Osmo, un nou jucator pe piata camerelor pentru actiune.

Acesta are potential nu doar pe segmentul consumer, dar si pentru cel profesional.

Avand in dotare un simplu maner si un gimbal stabilizator cu 3 axe DJI Zenmuse, Osmo ofera un grad inalt de stabilizare a imaginii pentru filmari 4K si HD la 120 cadre/secunda. Dispozitivul dispune si de functii hyperlapse si timelapse, precum si de filmare panoramica.

Se pare ca Osmo foloseste aceeasi camera (sau, cel putin, una foarte asemanatoare) cu cea inclusa pe Phantom 3 Professional. Principala diferenta intre cele doua este ca cea de pe Osmo este capabila sa traga 120 cadre/secunda in full HD, pe cand camera Phantom 3 Professional se opreste la 60 cadre/secunda.

Ca si restul camerelor DJI, Osmo trebuie folosita cu un smartphone pentru a reda imaginile si pentru a schimba majoritatea setarilor interne ale camerei. Chiar si asa, manerul are cateva functionalitati incorporate, precum un buton de inregistrare, joystick pentru controlul manual al gimbal-ului si un comutator pentru schimbarea modului in care opereaza gimbal-ul.

Ceea ce iese in evidenta este insa partea de stabilizare. Gimbal-urile stabilizatoare cu maner pentru camerele GoPro si telefoane sunt disponibile de mult pe piata, dar integrarea pe care DJI o face cu camera si cu hardware-ul de stabilizare ofera utilizatorului o filmare mult mai liniara si cursiva.

Ceea ce creste considerabil potentialul dispozitivului este faptul ca poate fi upgradat cu oricare dintre camerele DJI Inspire 1 sau din gama Zenmuse X5. Asta ar putea insemna ca Osmo va fi compatibil cu viitoarele camere precum Phantom 4, Inspire 2 sau camerele profesionale Zenmuse.

DJI Osmo poate fi achizitionat la pretul de 530€*. Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii.

*Pretul nu contine TVA

No more articles