Compania nipona a anuntat ca urmeaza sa lanseze cel mai mic si usor obiectiv 4K 2/3″ de broadcast ENG din lume: Fujinon UA24x7.8. Acesta are o lungime de numai 22.5 cm si cantareste sub 2 kg, insa este capabil sa capteze continut 4K pentru camerele dedicate segmentului de broadcast.

Fujinon UA24x7.8 are un zoom cu un grad maxim de magnificare de 24x, acoperind o lungime focala cuprinsa intre 7.8mm si 187mm. Acest obiectiv pare sa fie perfect pentru a acoperi de la transmisiuni sportive live la demonstratii de strada si alte evenimente importante pentru stiri (ENG – electronic news gathering) ce necesita mobilitate si o gama focala larga.

Aberatiile cromatice, care sunt o aparitie absolut normala in cazul obiectivelor zoom telephoto, se pare ca sunt tinute sub control cand vine vorba de noul Fujinon UA24x7.8. Producatorul foloseste o acoperire HT-EBC (High Transmittance Electron Beam Coating) in mai multe straturi pentru a se asigura ca obiectivul livreaza un nivel ridicat de acuratete a culorii.

Prin folosirea acestui obiectiv, Fujinon sustine ca este posibil pentru utilizatori sa filmeze in HDR, reproducand tonalitati bogate chiar si atunci cand sunt filmate scene cu un contrast puternic, ca de exemplu in cazul unui stadion la apus.

Obiectivul beneficiaza de diafragma cu 9 lame si este echipat cu un encoder cu procesare pe 16 biti ce este capabil sa exporte de la obiectiv date ce includ informatii despre zoom si pozitia focala. In plus, Fujinon UA24x7.8 poate fi conectat la diverse alte sisteme, cum ar fi studiouri virtuale pentru a combina imagini CG cu secvente de actiune live.

Acest produs extinde gama Fujifilm de obiective 4K pentru broadcast la 8 modele, venind ca raspuns la cererea in crestere pentru dezvoltarea de noi accesorii si echipamente cu capabilitati 4K.

Lansarea obiectivului a fost programata pentru ianuarie 2018. Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles