Cel mai nou update de firmware de la Atomos promite un workflow HDR la indemana precum si mai multe capabilitati profesionale pentru recorderele Ninja Inferno si Shogun Inferno.

Toti cei care au lucrat in HDR stiu ca fluxul de lucru complet poate ridica probleme complexe care nu existau atunci cand inregistrarea se facea in Rec.709. La majoritatea software-urilor NLE disponibile in prezent este nevoie de imbunatatiri constante si de multiplicarea functiilor pentru a face fata noului continut si livrarii acestuia. Echipa Atomos a lucrat din greu pentru a simplifica productia de HDR cat mai mult.

Compania a lansat acum versiunea de firmware AtomOS8.4 pentru monitoarele/ recordere Atoms Inferno Ninja si Shogun. Printre ceea ce iese in evidenta se numara:

  • Inregistrare HLG directa si suport flag metadata la cel mai ridicat nivel de la camere precum Sony FS5 si Panasonic GH5.
  • Flag-uri HDR (Rec.2100 – PQ si HLG) embedate in fisiere si transmise prin intermediul HDMI, putand forma un lant perfect de monitoare HDR.
  • Suport Varicam LT nou pentru Shogun Inferno pentru frame rate-uri de pana la 240fps in 2K, CDNG RAW 4K pe 12 biti de pana la 30fps si RAW 2K pe 10 biti la CDNG de pana la 120fps.
  • Suport pentru noul workflow RED IPP2.
  • Embedare audio analogica pe loop through.
  • Suport audio imbunatatit pentru camerele Nikon.
  • Suport optimizat pentru driverele de 2TB.

Noutatile ar urma sa usureze si sa imbunatateasca fluxul de lucru pentru cei care doresc sa profite de capabilitatile HDR ale camerelor ce suporta formatul HLG, dar care in mod normal inregistreaza in codecuri mult mai compresate.

Sunt sanse mari ca formatul HLG sa devina o trasatura standard in viitor pe majoritatea camerelor profesionale, iar asta inseamna ca recorderele Atomos sunt cu un pas inaintea jocului.

Interesat de produsele Atomos? Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles