Cu ocazia deschiderii expozitiei internationale IBC 2017 din Amsterdam, printre primele lansari anuntate a fost cea a noului Atomos Sumo19M. Mai exact, este o versiune doar-monitor a monitorului /recorder Sumo, prezentat pentru prima oara in primavara, cu ocazia NAB 2017.

Prin urmare, monitorul cu diagonala de 19 inci pastreaza luminozitatea de 1200 niti precum si carcasa exterioara reprezentativa pentru modelul original, insa pierde functionalitatile de inregistrare.

Astfel, desi poate parea un neajuns, de fapt Atomos aduce monitorizarea 4K la un pret mai accesibil pentru oricine vrea sa vada pe platou ce se filmeaza sau sa ii confirme asistentului de camera ca tot ceea ce se trage este clar, cu focalizare exact unde trebuie.

Atomos Sumo19M dispune de doua intrari SDI 12G/6G/3G pentru compararea A/B pe intrare a surselor 4K sau HD (desi nu unul langa altul), si inca o intrare HDMI 2.0, suportand un frame rate de pana la 60 fps.

Semnalele pot de asemenea sa fie transmise sau sa se faca o cross conversie intre SDI si HDMI. In plus, poate fi trimis un semnal cu LUT aplicat, sau convertita o imagine Log la standarde HLG si HDR PQ. Atomos Sumo19M mai are o mufa audio de 3.5mm pentru monitorizare audio si o serie generoasa de puncte de montare cu dimensiunea de 1/4″/20, pentru atasarea accesoriilor sau chiar montarea monitorului pe camera.

Pe partea dorsala exista o montura de tip Vesa in acelasi scop, pentru a fixa Sumo19M oriunde utilizatorul are nevoie, precum si picioare detasabile pentru a-l sprijini pe birou astfel incat sa poata fi folosit ca monitor de referinta in timpul editarii.

Atomos Sumo19M are toate functionalitatile de expunere si compozitie ce se regasesc pe monitoarele 4K ale producatorului: monitorizare waveform, zebra, amplificare 1:1 si 1:2, peaking, culoare falsa, vectorscop, desqueeze anamorfic si linii pentru incadrare.

In plus, partea de display poate fi calibrata folosind un X-Rite i1Display si un software de calibrare X-Rite. Monitorul mai are si un parasolar optional ce poate fi lasat atasat deoarece se pliaza pentru transport.

Atomos Sumo19M va incepe sa fie livrat la finalul lui septembrie 2017. Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles