Fujifilm a anuntat doua noi obiective Fujinon dedicate in special camerei X-H1, aceasta adaugandu-se seriei de camere mirrorless X ce au la baza senzorul de marime APS, insa X-H1 vine cu trasaturi atat pentru fotografii cat si pentru filmare.

Obiectivele zoom de cinema Fujinon MKX18-55mmT2.9 si MKX50-135mmT2.9 pentru Fujifilm X Mount fac parte din familia extinsa de obiective interschimbabile ale seriei X. Cu trei inele de control si diafragra silentioasa, cele doua noi obiective sunt create special pentru videografi.

Obiective zoom sunt usoare si ultra-compacte, oferind aceeasi performanta optica si aceleasi capabilitati precum obiectivele mai mari de cinema din clasa lor. Cu o acoperire de 18-135mm – cea mai des utilizata plaja focala in productiile video – si obtinand o deschidere constanta de T2.9 pe intreaga raza de zoom, permit o adancine a campului superficiala si efecte de bokeh.

Abordarea optica si mecanica in ceea ce priveste noile obiective MKX permite eliminarea problemelor legate de time lag ce apar in mod normal la sistemele de control electronice. Tehnologia dezvoltata pentru obiectivele de cinema Fujinon a fost aplicata in acest caz pentru a controla schimbarea axelor optice in atunci cand se face zoom.

Sistemul frontal de focalizare interna controleaza efectul de respiratie al lentilelor, permitand o focalizare fluida pe intreaga scena. In plus, cand se face zoom, efectul de focus shift este suprimat, indepartand independent unul de celalalt grupul frontal de focalizare si grupul de zoom al elementelor de lentile.

Atat MKX18-55mm cat si MKX50-135mm beneficiaza de 3 inele de control complet manuale pentru ajustarea independenta a focalizarii, zoom-ului si diafragmei, permitand o folosire intuitiva. Inelul de focalizare are un grad de rotire de 200 grade. In plus, toate inelele au un gear pitch de 0.8 m, permitand folosirea de accesorii standard de la alti producatori. Elementele mecanice ale celor 3 inele sunt pozitionate in acelasi loc, eliminand astfel nevoia de a repozitiona accesoriile atunci cand este schimbar obiectivul.

Este de ajuns o singura matte box cu un diametru frontal de 85mm si filtre cu o singura dimensiune a filetului, de 82mm, pentru ambele obiective. Acestea sunt compatibile cu toate sistemele de camera Fujifilm X cu obiective interschimbabile.

Fujinon MKX18-55mm si MKX50-135mm vor fi disponibile incepand cu iunie 2018. Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles