Anuntul despre noul senzor vine complet din senin, fara ca producatorul sa pregateasca terenul cu vreun teaser, cu atat mai mult cu cat aceasta lansare este una deosebit de importanta in domeniu. Noul RED MONSTRO 8K VV este un senzor full-frame capabil sa capteze continut 8K de pana la 60 fps.

Este un pas in fata comparativ cu senzorul RED DRAGON 8K VV. Printre imbunatatirile pe care le aduce se numara o gama dinamica mai larga, detaliile pe umbra accentuate si o calitate crescuta a imaginii, per total. Gama dinamica se pare ca ar avea 2/3 dintr-un punct de stop peste senzorul DRAGON.

Capacitatea full-frame incepe sa fie vazuta ca obligatorie tot mai des in industria cinematografica deoarece ofera flexibilitate in alegerea obiectivelor precum si o adancime a campului deosebit de mica acolo unde este necesar.

In ceea ce priveste necesitatea capabilitatilor 8K, parerile sunt impartite. Totusi, RED a ales sa mearga in continuare pe rezolutii extreme. La fel ca celelalte corpuri modulare DSMC2 de la RED, camerele WEAPON cu noul senzor RED MONSTRO vor putea filma simultan in formatele REDCODE RAW si Apple ProRes sau AVID DNxHD/HR.

In plus, vor putea trage cadre statice la 35.4 megapixeli, devenind astfel un echipament de top inclusiv pe segmentul de fotografie: fiecare cadru 8K este disponibil pentru export ca fotografie de inalta rezolutie, un element deloc de ignorat pentru productiile high-end.

Jarred Lan, presedinte RED, a declarat: “Programul privind senzorii RED continua sa impinga limitele designului de pixeli iar MONSTRO este materializarea muncii noastre continue pentru a obtine cel mai bun senzor de imagine din lume. MONSTRO 8K VV full-frame ofera o gama dinamica fara precedent si o acuratere a culorii uimitoare, cu suport total pentru IPP2.”

RED MONSTRO 8K VV va inlocui senzorul DRAGON 8K VV in gama de produse a companiei. Incepand de azi, comenzile in asteptare pentru camere RED vor veni echipate cu noul MONSTRO. Comenzi noi vor fi preluate la inceputul anului 2018.

Interesat de produsele RED? Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles