Fisierele compresate cu beneficiile oferite de RAW sunt greu de facut, insa Sony intentioneaza sa rezolve asta.

Fisierele in format RAW aduc o multime de beneficii: sarind peste procesarea din camera, preluand datele senzorului raw si transformandu-le in fisiere, se obtine cea mai mare cantitate de informatii pentru manipularea in post productie.

Insa formatele RAW vin in general cu fisiere destul de mari, ceea ce poate duce la un download mai lent pe platourile de filmare si un flux de lucru incetinit in post productie.

Cu .r3d, care foloseste compresia pe unda, RED a oferit un format care beneficiaza de plusurile RAW cu fisiere la dimensiuni mai usor de folosit.

Acum, cu noul format X-OCN, Sony a creat un produs cu o combinatie mai mare de marimi rezonabile pentru fisiere si o calitate impresionanta comparabila vizual cu cea a F55 RAW.

ocn_bit_rate_chart_0X-OCN (Extended Original Camera Negative), avand o encodare pe 16 biti, este disponibil atat in versiunea ST (standard) cat si LT (light), LT avand un raport de aproximativ 1/3 comparativ cu traditionalul RAW la aceleasi setari.

Sony lucreaza in prezent cu furnizorii pentru a asigura o compatibilitate maxima pe piata pentru fluxurile de lucru post productie. Ca si in cazul platformelor RAW, ISO si balansul de culoare vor fi ajustabile in post productie.

Formatul X-OCN a fost anuntat inca din aprilie 2016, la NAB Show, insa primul produs care va avea implementata noua platforma va fi recorderul AXS-R7, ale carui livrari vor incepe in toamna.

Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles