Sony a anuntat de curand o noua camera de actiune ce mosteneste imaginea de calitate a seriei RX si o compreseaza intr-un corp ultra-compact si robust: Sony RX0.

Noul Sony RX0 beneficiaza de senzor Exmor RS CMOS 15.3 MP6 de 1″ (13.2mm x 8.8mm) pentru o imagine cu aspect ratio de 3:2, procesor BIONZ X si un obiectiv fix supra-angular Zeiss Tessar T* 24mm f/4.

Pe partea de inregistrare video, camera ofera inregistrare interna HD si captura in modul super slow motion de pana la 1000 de cadre pe secunda (insa nu in full HD). Pentru cei care doresc inregistrare UHD, Sony RX0 poate trimite un semnal HDMI pe iesire catre un recorder extern.

In plus, sunt disponibile optiuni de MF assist, peaking si presetari pentru focalizare, precum si optiuni pentru de profil pentru imagini printre care se numara Cine1-2, ITU709, ITU709 [800%] si S-Log2.

Sony a mai incorporat si timecode / user bit, elemente cruciale pentru filmari de tip multi camera.

RX0 poate inregistra in format XAVC S, AVCHD sau .MP4. Optiunile de inregistrare interna includ 24/25/30/50 si 60 fps la 1080p, precum si 100 si 120 fps la 720p, toate la 50 Mb/s in codec XAVC S.

Mai multe camere Sony RX0 pot fi conectate impreuna pentru a filma continut de tip bullet-time si time-slice. Dispozitivul wireless radio de comanda Sony FA-WRC1M poate fi folosit pentru a declansa pana la 15 unitati RX0 simultan, in timp ce aplicatia Sony PlayMemories Mobile permite ca pana la 5 unitati RX0 sa fie conectate si controlate wireless de pe orice dispozitiv compatibil.

Compania dezvolta in prezent o solutie pentru filmarile multi camera capabila sa conecteze unitati Sony RX0 aditionale atunci cand este folosit un punct de acces, aceasta urmand sa fie lansata in ianuarie 2018 prin intermediul unui update de firmware.

In cazul fotografiilor, camera capteaza atat in format RAW cat si JPEG. Este echipat cu o diafragma anti-distorsie ce poate ajunge la o viteza de 1/32000 secunde, precum si la o capabilitate maxima de pana la 16fps.

Sony RX0 cantareste numai 110g si poate fi folosita ca o camera de sine statatoare sau parte dintr-o configuratie multi camera, in orice conditii de mediu, inclusiv subacvatic. Are o rezistenta la apa pentru o adancime de pana la 10 metri, insa poate fi folosita la o adancime de pana la 100 m atunci cand are ca protectie carcasa MPK-HSR1. Mai mult, este rezistenta la soc pentru o cadere de la o inaltime de maxim 2 metri si rezista la o presiune de 200 kg/ 440 lb/ 2000 N.

Sony va incepe livrarile pentru RX0 in decursul lunii octombrie 2017. Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles