Segmentul de stabilizare a camerei a fost in ultima vreme asaltat cu noi lansari, mai ales pe partea de gimbal-uri fara perii cu sustinere din mana, precum DJI Ronin-M.

Insa doua dintre cele mai importante marci de pe piata nu s-au grabit sa se arunce in cursa. Abia acum Glidecam si Steadicam reactioneaza si ies la inaintare cu strategii complet diferite.

Glidecam CenturionGlidecam prezinta Centurion, un gimbal fara perii cu stabilizare pe 3 axe. Sinele si bratele mecanice ale companiei sunt recunoscute ca optiuni foarte bune pentru stabilizarea camerei.

Centurion este primul lor gimbal cu 3 axe cu alimentare si are motoare encodate si procesor de 32biti pentru miscare lina, are un joystick integrat pentru controlul miscarii, operatiunile pot fi executate cu o mana sau cu doua si sustine o incarcatura de pana la 2.2kg.

Noul Glidecam Centurion este ideal pentru aparate mirrorless precum seria a7 de la Sony.

Pe de alta parte, Steadicam, marca subsidiara Tiffen, ramane in zona lor binecunoscuta: solutii analoage care folosesc greutati, brate si veste care amortizeaza socurile si produc o miscare lina. Diferenta in ceea ce priveste recent anuntata linie Aero este pretul scazut.

Tiffen Steadicam Aero 30Sistemul Steadicam Aero 15 a fost creat pentru camere de pana la 4.5kg in timp ce Aero 30 este potrivit pentru configuratii mai grele, de pana la 9kg.

Aero este un pachet integrat care include absolut tot ceea ce este nevoie in afara de baterie si camera propriu zisa: are o combinatie de brat, vesta, sine si chiar un monitor.

Bratul si vesta nu numai ca asigura cadre cu miscare lina si stabila, dar ajuta si la sustinerea greutatii in timpul sedintelor lungi de filmare, usurand munca si presiunea asupra spatelui.

Partea de sustinere este un plus, avand in vedere ca la gimbal-uri este necesar echipament aditional pentru asta. Pe de alta parte, dispozitivele Steadicam Aero sunt voluminoase si au nevoie de ceva mai mult timp pentru setare si calibrare.

Din punct de vedere al preciziei, sunt anumite cadre pe care un gimbal fara perii le poate face, dar nu si un stabilizator clasic. Insa in majoritatea cazurilor, dispozitivele de tip Steadicam sunt capabile de miscari mai stabile, line si naturale decat echivalentul lor digital.

Asadar, pentru moment, Glidecam si Steadicam aduc doua abordari diferite in stabilizarea pentru camere mici. Ramane de vazut pentru urmatoarea perioada ce pregatesc si cum au de gand sa isi pastreze locul pe o piata care se dezvolta din ce in ce mai rapid.

Esti interesat de produsele Glidecam si Steadicam? Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles