Pachetul pentru update de software SXT SUP 2.0 dedicat camerelor profesionale de cinematografie ARRI ALEXA SXT este de acum disponibil. In afara de suport pentru noua camera ALEXA SXT W, SXT SUP 2.0 contine o serie de noi trasaturi deloc de ignorat, ca monitorizare HDR (High Dynamic Range) imbunatatita.

In plus, aduce multe rafinamente, ca mai multe optiuni sau module de culoare falsa, suport pentru carduri de memorie SxS PRO+ de 128 si 256 GB si integrare mai buna cu WCU-4 si cu sistemul de control electronic ARRI.

Camerele ALEXA SXT W au deja SXT SUP 2.0 instalat, asa ca aceastea nu au nevoie de interventie din partea utilizatorului. Insa pentru toate celelalte modele ALEXA SXT, compania recomanda instalarea acestui pachet gratuit. Noul update este disponibil pentru descarcare aici.

Este important ca intotdeauna cand faceti un asemenea update sa cititi documentatia completa (aceasta poate fi gasita aici). Vom face totusi un scurt rezumat in cele ce urmaza.

In primul rand, valabil doar pentru ALEXA SXT W, este suportul pentru operatiuni video wireless. Corpul de camera al ALEXA SXT W are un integrat un transmitator video HD (High Definition). Transmitatorul trimite semnalul video al MON OUT 3 catre WVR-1 (ARRI Wireless Video Receiver) sau catre monitorul Transvideo Starlite ARRI-WVS.

Semnalul video wireless al ALEXA SXT W nu necesita setari in meniul camerei. MON OUT 3 si semnalul pentru transmitatorul video wireless sunt acelasi; orice este setat pe MON OUT 3 va fi trimis catre conectorul BNC al MON OUT 3 si va fi, de asemenea, transmis.

ALEXA SXT W face parte dintr-un sistem ARRI Wireless Video complet, care include mai departe un transmitator de sine statator, un receptor de sine statator si o gama extinsa de accesorii mecanice si electronice.

Un alt aspect valabil numai pentru ALEXA SXT W este suportul pentru WiFi. Corpul camerei are integrat un radio WiFi, astfel incat este posibil controlul wireless al camerei si al imaginii de la orice dispozitiv WiFi compatibil.

Monitorizarea HDR imbunatatita este valabila pentru toate camerele ARRI ALEXA SXT. Mai exact, ALEXA SXT SUP 2.0 include doua noi ALF-2 (ARRI Look Files) default pentru monitorizarea HDR: “ARRI 2100 HLG 1K 200” si “ARRI 2100 PQ 1K 200”. Ambele fisiere sunt bazate pe standardul SMPTE ST 2100 si au fost dezvoltate pentru monitoare cu 1000 niti luminozitate. Un fisier este dedicat curbei de tonalitate EOTF PQ (Perceptual Quantizer) iar celalalt curbei EOTF HLG (Hybrid Log Gamma).

Interesat de camerele si echipamentele ARRI? Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles