Compacta si usoara, ARRI ALEXA Mini este o extensie a gamei de camere profesionale ALEXA.

Echipele de filmare vor descoperi ca ALEXA Mini completeaza perfect kit-ul de filmare ALEXA, eliminand complicatiile implicate de folosirea unei camere de la alti producatori pentru cadre specializate. In plus, pastreaza totul in cadrul aceluiasi sistem.

Pentru a incorpora faimoasa calitate ARRI intr-o camera mica si usoara, s-a apelat la un numar de solutii unice de design.

Acestea includ componente electronice puternic integrate, o carcasa usoara de carbon si o montura PL din titaniu solid care este direct conectata cu noua montura interna a senzorulu, de asemenea din titaniu, pentru a asigura o distanta focala fata de flansa foarte stabila, chiar si atunci cand sunt folosite obiective mari.

ARRI ALEXA Mini poate fi operata intr-o serie de moduri: prin telecomanda wireless, ca o camera normala cu multi viewfinder-ul ARRI MVF-1 atasat sau cu un monitor atasat controlat prin intermediul interfetei cu butoane pentru utilizator de pe corpul camerei.

Designul simetric permite filmarea indiferent de orientare, inclusiv cu susul in jos si in modulul portret. In acelasi timp, faptul ca permite atasarea de multiple accesorii faciliteaza o serie larga de solutii creative pentru monturi.

In plus, obiectivele interschimbabile ale ARRI ALEXA Mini pot fi inlocuite cu oricare dintre cele create pentru ARRI AMIRA, permitand folosirea obiectivelor video B4 si a monturilor foto EF.

Avantajul considerabil al acestei camere este ca beneficiaza, in acelasi timp, de o forma atat de compacta si usoara, precum si de o calitate a imaginii de neegalat, incat a transformat sistemul ARRI ALEXA intr-un standard al industriei.

In trecut, productiile care combinau camerele mici de la diversi producatori cu un kit de filmare ARRI ALEXA s-au lovit de diverse dificultati consumatoare de timp incercand sa potriveasca imaginea respectivelor camere cu cea oferita de ALEXA, imagine devenita celebra pentru colorit si pentru tonurile placute ale pielii.

Combinand Mini cu orice alta camera ALEXA, se obtine o imagine perfect etalonata, chiar si in cazul productiilor anamorfice, aceasta datorita faptului ca toate cadrele vin de la acelasi senzor 4:3, impart acelasi spatiu de culoare si, nu in ultimul rand, datorita functiei de de‑squeeze automatica.

Fluxul de lucru este de asemenea identic, cu optiuni de inregistrare ProRes sau ARRIRAW necompresat, intern pe carduri CFast 2.0 sau pe un recorder extern Codex special creat.

Arri_Alexa_MiniCu ALEXA Mini este eliminat timpul suplimentar necesar altfel pentru pentru configurarea setarilor de platou in cazul camerelor de la un alt producator pentru secvente specializate.

In plus, are abilitatea de a folosi CDL-uri si LUT-uri 3D incorporate pentru managementul culorii pe platou.

Setarile pentru camere multiple, precum in cazul filmarilor la 360°, vor fi mai rapide si mai usoare prin recorderul extern Codex, care poate inregistra fluxuri de imagine de pana la 4 camere ARRI ALEXA Mini simultan.

Numarul maxim de cadre pe secunda al camerei este de 200, ceea ce inseamna ca poate fi folosita pentru filmari uimitoare in slow-motion, salvand si mai multi bani si timp pe platou prin inlaturarea nevoii de o camera de mare viteza suplimentara.

Corpul camerei ALEXA Mini a fost creat pentru a se potrivi gimbal-urilor fara perii de ultima generatie, multicopterelor si altor instalatii specializate. Este indeajuns de compacta pentru a permite montarea obiectivelor PL standard chiar si pe instalatii usoare si restrictive din punct de vedere al spatiului, precum sistemele de zbor cu stabilizare pe baza de giroscop.

Un controler integrat pentru motorul obiectivului permite obiectivelor noi active sa fie conectate direct la montura PL, astfel incat setarile focalizarii, diafragmei si zoom-ului pot fi controlate din unitatile de la nivelul manerului ARRI. Mai multe setari operationale pot fi facute de la distanta atunci cand se foloseste ARRI WCU-4.

Controlul la distanta prin intermediul conectivitatii WiFi integrate poate fi facut de pe dispozitive iOS sau Android, fara a necesita aplicatii speciale.

Filtrele ND interne sunt motorizate si controlabile de la distanta permitand un raspuns rapid la schimbarea conditiilor de iluminare.

Tehnologia integrata LDS (Lens Data System) aduce valori in plus la metadata despre setarile focalizarii, diafragmei si zoom-ui. Cu aceste setari ale obiectivului si profunzimea exacta a campului afisate in timp real, pot fi facute ajustari precise in timpul filmarii.

Ca si ARRI AMIRA, ALEXA Mini poate inregistra imagini 4K UHD ProRes, facilitand un semnal de iesire 4K UHD in timp real si rute simple pentru o livrare de inalta rezolutie.

Mai important decat asta, insa, este faptul ca Mini si toate celelalte camere ARRI cu senzor ALEV III ofera o calitate a imaginii fara egal prin concentrarea nu numai pe rezolutia spatiala, dar si pe alti parametrii de calitate a imaginii precum gama dinamica.

Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles