Sony a lansat o serie de articole si traininguri dedicate utilizatorilor de FS5, astfel incat acestia sa foloseasca echipamentul la capacitate maxima, profitand de intreaga serie de capabilitati profesionale si artistice ale camcorderului.

Primul material ofera “Sfaturi pentru filmarile RAW cu FS5“. Atunci cand vorbim de inregistrarea video conventionala, camera preia semnalul de la senzor si il proceseaza pentru a crea cum va arata imaginea in final (sau adauga o curba log gamma semnalului video) iar asta este inregistrat sau trimis ca un semnal video conventional pe HDMI/SDI.

Cand vine vorba de RAW, se poate face bypass la cea mai mare parte din procesarea imaginii, permitand transferul de date de la senzor neprocesate, prin intermediul HDSDI astfel incat sa poata fi inregistrate cu un recorder extern compatibil.

Alister Chapman explica in ce fel formatul RAW este important pentru Sony PXW-FS5 si cum il poti folosi in cel mai bun mod.

Un alt tutorial se adreseaza profesionistilor din zona de evenimente: “Recomandari pentru filmari de nunta mai bune“. Recunoscut ca unul dintre cei mai buni cameramani din lume pe acest segment, Philip White a avut ca si clienti de la staruri cinematografice la familii regale. White vine cu o serie de sfaturi privind camera, kit-urile de filmare si tehnicile folosite, pentru ca filmarea unei nunti sa iasa in evidenta.

“Comparat cu alti videografi, ai putea fi surprins de faptul ca nu merg cu o dubita plina de echipamente la fiecare nunta. Am o geanta de mici dimensiuni, care contine de obicei aparatul digital Sony α7S II, o mana de recordere mici Sony pentru voce iar de curand am avut sansa sa imprumut o PXW-FS5. Alaturi de un monopod si trepiede usoare de calatorie, este de obicei tot ce am nevoie” povesteste Philip White in deschiderea prezentarii.

Nu in ultimul rand, Sony propune ca subiect “Cum sa faci zoom in fara a pierde din calitatea imaginii“. Tutorialul este dedicat functiei “Clear Image Zoom”, disponibila pe camerele Sony HXR-MC2500, HXR-NX100, HXR-NX3, PXW-X70, PXW-Z150 si PXW-FS5.

Aceasta functie foloseste tehnologia unica “By Pixel Super Resolution” dezvoltata de catre Sony si ii permite utilizatorului sa mareasca imaginea cu o calitatea apropiata de cea a originalului. Camera face in primul rand zoom optic la magnificarea maxim posibila, folosind apoi tehnologia “Clear Image Zoom” pentru a mari mai departe imaginea 2x, oferind imagini clare, cu sharp, in ciuda raportului de zoom ridicat.

Esti interesat de Sony PXW-FS5? Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles