Angénieux a anuntat un nou zoom multi-format cu grad ridicat de amplificare pentru productiile high-end. Mai exact, este vorba de obiectivul Angénieux 12x Optimo, succesor al popularului Optimo 24-290mm (si 28-340mm), devenit de-a lungul timpului un standard al industriei.

Optimo 24-290mm si Optimo 28-340mm au fost niste obiective deosebit de bune, insa acopereau numai senzorii de imagine Super 35mm. Cu noua inclinatie catre senzori full frame de dimensiuni mai mari, a inceput sa se simta nevoia de variere a obiectivelor zoom pentru cinematografie.

Prin urmare, Angénieux a preluat tehnologia IRO pe care o foloseau in obiectivele zoom EZ si au aplicat-o pe noul 12x Optimo. Asta le ofera utilizatorilor posibilitatea de a configura obiectivul pentru a acoperi 3 formate diferite: S35 (Ø31.1mm), U35 (Ø34.6mm) si FF/VV (Ø46.3mm).

Abilitatea unui obiectiv de a acoperi o plaja cuprinsa intre 24-290mm, toata la T2.8, este impresionanta in sine. Dar producatorul a luat acelasi obiectiv si l-a facut astfel incat sa acopere un FF/VV (Ø46.3mm) cu o raza focala de 36-435mm la T4.2, ducand jocul la un cu totul alt nivel.

Prin urmare, Angénieux 12x Optimo este extrem de versatil si, practic, utilizatorul primeste un zoom ce poate acoperi orice de la 24-435mm (sau 48-870mm atunci cand este folosit cu un extender 2x). Nu exista la momentul actual niciun alt obiectiv zoom dedicat zonei cinematografice cu asemenea abilitati.

Optimo Ultra 12x beneficiaza de un design optic si mecanic complet nou ce ofera, evident, performante inalte (de la o calitate ridicata a imaginii la un MOD foarte scurt si multe altele) precum si o stabilitate mecanica inbunatatita. Obiectivul vine cu o montura standard de tip PL, insa are si un sistem de sub-montare pentru a fi echipat cu diverse optiuni de mount.

Din punct de vedere mecanic, 12x Optimo beneficiaza de inele pentru focalizare ergonomice si foarte precise. Obiectivul este dezvoltat astfel incat sa faca fata la filmari in conditii extreme, cu o sigilare mai buna a zonei optice fata de modelele precedente, putand fi folosit la temperaturi cuprinse intre -20°C si +40°C.

Vor fi disponibile pentru achizitionare doua pachete:
– Pachetul Standard Optimo Ultra 12x: Zoom S35 + U35 Kit
– Pachetul Full Optimo Ultra 12x: Zoom S35 + U35 Kit + FF/VV Kit

Contacteaza echipa noastra de specialisti pentru a afla mai multe detalii si pentru a primi cel mai bun pret.

No more articles